14-vuotiaiden uhkapelaaminen on kiistanalainen asia. Jotkut vanhemmat ovat huolissaan vaikutuksista, joita sillä on lapsen henkiseen kehitykseen, ja haluaisivat saada lisätietoja aiheesta useista eri lähteistä ennen kuin he saavat lapsensa uhkapelaamaan. Olen henkilökohtaisesti pelannut neljätoista vuotta ja kirjoittanut aikuisten ja nuorten uhkapelien eduista ja haitoista juuri tällä sivustolla. Tiedän kokemuksesta, että kenen tahansa uhkapelaaminen voi olla vaarallista, mutta huoli lasten uhkapelistä on perusteetonta.

Ei ole mitään syytä ajatella, että uhkapelit vaikuttavat lapseen eri tavalla kuin vanhempi aikuinen. Lapset kasvavat edelleen, oppivat, muuttuvat, kehittyvät henkisesti ja emotionaalisesti, joten he ansaitsevat samat mahdollisuudet oppia ja kasvaa kuin muut ikäryhmänsä lapset saavat. Pelkästään siksi, että lapsi on ”uhkapeli”-ikä, ei tarkoita, että hän ei ole vastuullisia vanhempia, jotka voivat huolehtia itsestään ja tehdä vastuullisia päätöksiä.

Suurimman osan ajasta vanhempansa, jotka pelaavat lastensa kanssa, tekevät sen, koska heidän oma kypsyytensä ja arvostelukyky eivät ole yhtä selkeitä kuin ennen. Tämä voi olla valepuvussa oleva siunaus, jos se hoidetaan oikealla tavalla ja vain aikuisten, vastuullisten aikuisten toimesta. Teini-ikäinen, että uhkapeli on usein juuri sitä, teini-ikäinen. He ovat kypsymättömiä, eivät hallitse tekojaan, eivät ole riittävän kypsiä tekemään päätöksiä, jotka vastuullisen aikuisen tulisi tehdä, ja heidän elämänsä on vasta alkamassa.

Näitä asioita tapahtuu, mutta niitä esiintyy kaikissa ikäryhmissä. Avain on olla vastuullisia vanhempia ja kypsyyttä käsitellä tilannetta. Teini-ikäisen on ymmärrettävä, että heidän päätöksensä vaikuttavat kaikkiin ympärillään oleviin, vaikka tuolloin he eivät ehkä ymmärrä miksi. Siksi uhkapelien teini-ikäisten vanhempien tulisi kannustaa lapsiaan hyvään käyttäytymiseen. On myös erittäin tärkeää kohdella heidän rahapeliään harrastuksena eikä harrastajan harrastuksena. Hyvät päätökset auttavat lastasi kasvamaan vastuullisiksi aikuisiksi, jotka pystyvät käsittelemään oikeaa rahaa todellisilla seurauksilla.

Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa liian ilmeiseltä, mutta paras tapa kannustaa vastuullista pelikäyttäytymistä on kohdella sitä taitona kuten mitä tahansa muuta taitoa. Älä käsittele uhkapeliä toimintana, joka on tehtävä vain huvin vuoksi tai jonka kanssa voi mennä pois. Jos teini-ikäinen tekee virheen, ilmoita heille oikea tapa oppia siitä. Jos he tekevät hyviä päätöksiä ja kohtelevat uhkapeliään taitona, heidän pitäisi pystyä käyttämään tätä taitoa nuoresta iästä lähtien eikä heidän tarvitse tarvita jonkun ohjaamaan heitä matkan varrella.

Aivan kuten urheilussa, ei ole koskaan liian aikaista aloittaa. Asianmukaisten ohjeiden ja ongelmien avulla uhkapeleistä ongelmallisille teini-ikäisille voi tulla tapa auttaa näitä lapsia valmistautumaan vastuulliseen, aikuisten elämään. Koulutus on avain menestykseen. Auta lastasi saamaan tarvitsemansa koulutus nyt ja auta häntä menestymään elämässä myöhemmin.