Plants vs.Zombies 2 on PopCap Games Inc: n kehittämä ilmaiseksi pelattava Facebookin tornipuolustuspeli. Se on onnistuneen Plants vs.Zombies -pelisarjan toinen erä, ja se saa jo hyviä arvosteluja faneiltaan. Pelin tarina keskittyy tutkimusryhmään, joka selviytyi ensimmäisestä zombien aallosta, joka hyökkäsi heidän kotiinsa. He etsivät nyt turvallista asuinpaikkaa taistellessaan Zombie-kasvien ja muiden vihollisten kanssa. Vaikka zombit eivät aiheuta heille liikaa uhkaa, heillä on taipumus kasvaa erittäin nopeasti ja ylivoimainen pelaaja pelkällä numerollaan.

Pelaajat voivat viettää useita tunteja välttääkseen Zombie-armeijan ylivoimaa, koska ne auttavat ihmishahmoja voittamaan Zombien käynnistämät pulmat ja hyökkäykset. Jotkut pelin osat ovat kuitenkin haastavampia tasojen edetessä. Myöhemmillä tasoilla pelaajat kohtaavat vahvempia, vaarallisempia Zombie-kasveja, jotka voidaan välttää vain käyttämällä erilaisia ​​työkaluja. Näihin työkaluihin kuuluvat kasvit, jotka ovat erittäin tehokkaita zombeja vastaan, samoin kuin zombit, jotka palvelevat vastaavia toimintoja. Eri työkalujen käyttö kussakin vaiheessa lisää pelattavuutta huomattavasti ja tekee koko pelistä jännittävämmän ja palkitsevamman.

Jotkut suosituimmista Facebook-peleistä, joihin pelaajat voivat osallistua, ovat: FarmVille: Springwood, FarmVille: Island Lake ja FarmVille: City Island. Zombies 2 -pelien kasvien joukossa saarijärven taso on ehkä haastavin johtuen suihkulähteestä, joka voi aiheuttaa äkillisen zombeja. Tämän voittamiseksi pelaajien on rakennettava useita saaria poimimalla kukkia ja istuttamalla ne veteen. Tämä saa zombit houkuttelemaan kasveihin sen sijaan, että houkutettaisiin vesilähteeseen, jossa ne tapetaan välittömästi. Ajan loppuessa monien kasvien istuttaminen antaa pelaajille vain muutama minuutti ennen Zombien saapumista.

Plants vs Zombies 2 -pelit eivät ole vain hauskoja rentoille pelaajille, vaan tarjoavat myös viihdettä kovapelifaneille. Pelin suosion takia siihen liittyviä tuotteita on myyty verkossa, mukaan lukien lautapelit, toimintahahmot, vaatteet, musiikki ja videot. Ranskalainen valmistaja Nexon on onnistunut lisäämään suosiotaan tuotteiden tasaisen laadun ansiosta. Itse asiassa monet verkkokaupat tarjoavat alennuksia ja ilmaisohjelmia houkutellakseen asiakkaita ostamaan tuotteitaan. Yksi näistä verkkosivustoista, Shopzilla, tarjoaa ylijäämätuotteita murto-osalla niiden vähittäishinnasta.

Plants vs Zombies -peli 2 sisältää suositun edeltäjänsä lisäksi upouudet tasot ja nähtävyydet, joiden avulla pelaajat voivat tutustua Popovicin luomaan maailmaan. Vaikka pelattavuus voi olla melko lyhyt, se ei ole vaikeaa. Kaikki tasot luodaan samalla menettelyalgoritmilla, joka tekee kaikista aikaisemmista Plants vs Zombies -peleistä niin suosittuja. Jotkut heistä ovat kuitenkin hieman erilaisia, koska ne esittävät erilaisia ​​asetyyppejä, joiden avulla pelaaja voi valita niiden välillä tilanteen mukaan. Zombies 2 -hahmon kasvit, Crazy Dave, esitellään ylimääräisenä hahmona, joka auttaa Crazyia taistelussa. Hullun Daveen esittelytaso on myös erilainen, koska se sijaitsee Shroom Cityn ja Green Valley -tason välissä.

Plants vs Zombies 2 -pelien lisäominaisuus on mahdollisuus ostaa harvinaisia ​​esineitä oikealla rahalla, joita voidaan käyttää palkintokeskuksessa. Tämä ominaisuus otettiin käyttöön saadakseen pelaajan tuntemaan pelin sijoittaneen oikeaa rahaa, mikä lisää jännitystä ja pitää pelaajat kiinnostuneina. Tämä ominaisuus otettiin käyttöön testinä, mutta lopulta löysi tiensä lopulliseen versioon. Plants vs Zombies 2 moq -tilin avulla pelaaja voi luoda tilin moolahilla, jota he voivat käyttää ostamaan harvinaisia ​​esineitä, jotka löytyvät vain mooed-kaupoista.