Pellit ovat olennainen kylpyhuoneen osa, joka voi luoda kostean ilmapiirin. Ilman vaimentavaa maalikerrosta tai vaahtoa kylpyhuoneesi kehittää nopeasti ummehtuneen tai epämiellyttävän ympäristön. Ennen kuin pidät pellit nykyisten puitteiden tai ikkunoiden DIY-korvikkeena, sinun on varmistettava, että olet toteuttanut kaikki vaiheet sen pitkäikäisyyden ja luotettavuuden varmistamiseksi. Tässä on joitain vaimentimia ilman talletusvinkkejä, joiden avulla voit välttää vaimentimien ennenaikaisen vaihtamisen.

Pellit luovat ummehtuneen ympäristön pitämällä kosteutta ikkunanpuitteiden ja ympäröivän seinän tai katon välissä. Ilman laadukkaita vaimentimia vaimentava vaikutus leviää koko ikkunan tai oven kehyksen ympärille, mikä tekee siitä alttiin kondensoitumiselle ja vaurioille. Tämä ei vain vaikuta ikkunaan tai oven kehykseen, vaan vaikuttaa myös kattoosi levitetyn tiivistysaineen lujuuteen. Jos et tiivistä kunnolla, vaarana on, että kodin sisältö on kosteaa tai vuotaa materiaalin sisältämän veden takia. Ajan myötä tämä johtaa kodin sisällön vaurioitumiseen sekä huomattavaan vahinkoon ympäröivälle seinälle tai katolle.

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä harkittaessa vaimentimia ilman talletusta, on harkita tällä hetkellä asentamiesi pellien tyyppiä. Suurin osa moderneista vaimentimista on valmistettu hartsipinnasta, mikä varmistaa, että ne ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Puusta valmistettuja vaimentimia on kuitenkin edelleen eräitä tyyppejä, jotka on vaihdettava noin viiden vuoden kuluttua. Vaimentimien vaihto ilman talletusta on siksi harkittava kiireellisesti.

Jos päätät korvata pellit metallilla, on suositeltavaa tarkistaa, onko alkuperäistä ympäröivä puu vaurioitunut. Mahdollisuudet ovat, että pellistä vuotava vesi on saattanut vahingoittaa tätä puuta, jolloin se voi mätää ja vääntyä. Jos epäilet, että näin on, ota heti yhteys pellin asentajaan. He voivat antaa sinulle neuvoja siitä, miten pellit palautetaan parhaiten. Vaihtoehtoisesti voit poistaa pellit kaikki yhdessä ja korvata ne uudella puupohjaisella mallilla.

Kun vaimentimet vaihdetaan ilman takuumaksua, sinun on löydettävä joku, jolla on kokemusta tällaisen tuotteen asentamisesta. Tarvitset erityisesti jonkun, joka pystyy asentamaan pellit ilman tikkaita. Tikkaat voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja katoille ja seinille, jos niitä ei ole asennettu oikein, mikä tarkoittaa, että uudet peltijärjestelmät eivät välttämättä saavuta kaikkia mahdollisuuksia. Siksi, jos aiot ostaa uusia vaimentimia ilman takuumaksua, on tärkeää varmistaa, että ne asennetaan oikein.

Ennen kuin valitset omaisuudellesi minkä tahansa vaimentimen mallin, sinun on myös mietittävä, haluatko keskitetyn vaimennustekniikan vai ei. Tämä on ihanteellinen niille, jotka asuvat taloissa tai huoneistoissa, jotka on erotettu seinillä ja joilla ei ole yhteistä seinää muiden rakennusten kanssa. Asentamalla yksi näistä vaimentimista jokaiseen kiinteistöön, voit taata, ettei seinään jää ilmataskuja tai aukkoja, jotka voisivat päästää kosteutta kotiisi. Varmista, että keskustelet asiantuntijoiden kanssa pelteistä, jotka aiot ostaa, varmistaaksesi, että teet oikean päätöksen siitä, onko se paras vaihtoehto sinulle.