Asuinrakennuksen ostamista haluavien ihmisten määrän lisääntyessä kiinteistöluetteloiden ja vuokrakohteiden verkkosivustojen alueella on vuosien mittaan ollut noususuhdanne. Majoituspaikan löytäminen lomalla tai muuten poissa kotoa voi joskus olla hankalaa. Internetin myötä lähes jokainen voi kuitenkin löytää vuokra-asunnon itse.

Mistä vuokrata ilman rekisteröitymistä on erinomainen verkkosivusto, jonka avulla myös muut kuin asukkaat voivat tarkastella käytettävissä olevia kiinteistöjä alueella, jolla he haluavat asua. Sen lisäksi, että käyttäjät antavat käyttäjien tarkastella käytettävissä olevia vuokrakohteita, verkkosivusto antaa heille mahdollisuuden myös nähdä kiinteistöt, jotka ovat käytettävissä kyseisessä kiinteistötyypissä. Joten jos henkilö haluaa vuokrata loma-asunnon Karibialta, mutta ei aio tehdä pysyviä siirtoja tälle alueelle, hän voi helposti tunnistaa kiinteistöt ilman, että hänen tarvitsee rekisteröityä mihinkään.

Missä vuokrata ilman rekisteröintiä hoitaa Ziva-niminen yritys, joka toimii Karibian kiinteistövälittäjien verkoston kanssa. Zivan edustajat edustavat sekä asuin- että kaupallisia vuokrakohteita, ja he työskentelevät tytäryhtiöidensä kanssa auttaakseen ihmisiä löytämään vuokrattavia kiinteistöjä. Rekisteröityjä edustajia ei ole laillisesti rajoitettu Zivalle, kunhan he noudattavat yhtiön asettamia ohjeita. Agentiksi tullakseen Ziva edellyttää, että he suorittavat koulutuksen.

Sivustolla käyttäjä voi valita maan, osavaltion tai läänin, sitten valita alueen kaupungin ja lopulta antaa tietyn kiinteistötyypin (kuten huoneistot, talot tai kaupunkitalot). Seuraava askel olisi antaa vuokrakohteen yksityiskohdat – makuuhuoneiden ja kylpyhuoneiden lukumäärä, pohjapiirros ja muut tärkeät tiedot. Kun nämä tiedot on syötetty, haku ja kaikki käytettävissä olevat ominaisuudet näytetään. Käyttäjä voi sitten selata saatavilla olevia vuokrakohteita ja valita parhaiten tarpeisiinsa sopivan.

Kun käyttäjä on löytänyt sopivan kiinteistön, hän voi sitten päättää rekisteröidä henkilökohtaiset tietonsa, jotka vaaditaan kiinteistön vuokraamisen aloittamiseksi. Kaikki tiedot vuokralaisesta – mukaan lukien hänen täydellinen nimi ja osoite – vaaditaan rekisteröintiprosessin loppuun saattamiseksi. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä voi varata varauksen verkossa. Täältä näytetään yksityiskohdat vuokramaksuista ja mahdollisesti noudatettavista säännöistä.

Kaikki vuokratun kiinteistön maksut on suoritettava käyttäjän tilillä määritetyllä luottokortilla. Joissakin maissa on rajoituksia, nimittäin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa rekisteröity edustaja voi hyväksyä maksun vain pankkikortilla. On huomattava, että rekisteröityjen edustajien on toimitettava kuitit kaikista saaduista rahoista vilpillisen toiminnan välttämiseksi. Kun vuokra on suoritettu, kiinteistön tiedot näytetään näytöllä. Käyttäjä voi sitten päättää jatkaako sopimus vai lopettaa kiinteistön vuokraussopimus.