Atari Breakout on alun perin Atari, Inc: n kehittämä ja käynnistämä arcade-peli, joka julkaistiin 27. toukokuuta 1976. Sen on suunnitellut Nolan Bushnell, joka perustuu uraauurtavaan Atari-pelihalliin vuonna 1972 Pong. Pong sisältää muunnelman verkkopallopelistä, josta tuli suosittu Atarin käyttäjien keskuudessa. Bushnellin käsityksen mukaan pelin tavoitteena on lyödä kuplia jatkuvana virtana ruudun puolelta toiselle ja tulla ensimmäisenä pelaajana, joka saa kaikki kuplat toiselle puolelle. Pisteitä annetaan kuplien osumisesta määrätylle alueelle.

Pelin perussäätimiin kuuluu näytön alaosan vetäminen hiirellä tai näppäimistöllä ja esineiden pudottaminen nuolinäppäimillä. Tämä aiheuttaa valitun kohteen pudottamisen, mutta sitä voidaan käyttää vain, jos kyseinen lohko on tyhjä. Esimerkiksi A-näppäintä käytettäessä se tarkoittaa yhden kohteen pudottamista. Jos vapautat A-avaimen, kun kohteita ei ole käytettävissä, peli palaa B-avaimeen. Pelin mukana tulevat äänitehosteet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin muiden aikakauden arcade-pelien (pelin ääniin kuuluvat napsautus ja vilkkuminen), ja ne voidaan säätää käyttäjän mieltymysten mukaan.

Jotta voisit pelata Atarin Breakout-peliä kokonaisuudessaan, sinun on hankittava Atari Breakout Trial Game -peli tietokoneellesi tai kannettavallesi. Sitten voit pelata aloitusta mukana toimitetulla kokeiluversiolla. Ole kuitenkin varovainen – tämä pelin versio ei ole lopullinen versio ja sisältää joitain virheitä, jotka on parasta jättää huomiotta. Lisäksi pelin ohjeet on esitetty tekstimuodossa, mikä vaikeuttaa sen noudattamista.

Pelin aloittamiseksi pelaaja ohjaa tohtori Isaac Parkinsia, joka löytyy tornin kellarista. Kaksi lääkäriä tuli tarkastamaan häntä, joista toinen pyytää häntä tunnistamaan salaperäinen laatikko. Kun hän tekee, lääkärit vievät potilaan laboratorioonsa, jossa häntä pyydetään käyttämään kirurgista naamiota, kun hän yrittää avata laatikon. Kun hän tekee, ylhäältä alkaa vuotaa outoa nestettä, joka on ilmeisesti peräisin kokeellisesta seerumista nimeltä ”Atari Boost”. Tohtori Parkins tajuaa nopeasti, että neste aiheuttaa riippuvuutta, ja lääkärit lukitsevat hänet nopeasti laboratorioonsa.

Muutaman minuutin kuluttua toinen lääkäri palaa, lukitsee silmänsä Parkinsiin ja yrittää avata nestettä silmäaukostaan. Hyödyntämällä psyykkisiä voimiaan Parkins tunnistaa aineen ”Atari Boostiksi” ja peli siirtyy sokkelolevylle pelaamaan Breakout-tilaa. Pelin tavoitteena on liikkua sokkelon läpi välttäen räjähtäviä tiiliä. Tiilien ammunta ansaitsee pisteitä, ja kun tarpeeksi heistä osuu näyttöön, ne räjähtävät lähettämällä kaikki lentämään ja roiskumaan näytön yli. Eri tasot vaativat erilaisia ​​toimia, ja ne, jotka suorittavat ne kaikki, ansaitsevat pelin korkeimman pistemäärän.

Atari Breakout ei ole pelkkä arcade-versio arcade-klassikosta Genjistä, mutta siinä on pelihallin legenda Alex Crossin ääni, samoin kuin Billie Jeanin ja Hulk Hoganin ääni. Vaikka pienet näytöt estävät osan vuoropuhelusta, se on silti loistava lisä pelattavuuteen, koska se lisää hieman merkkiä kullekin hahmolle. Tämä peli on melko lyhyt, mikä on täydellinen pelaajille, jotka eivät halua viettää liikaa aikaa toimintaan. Kuitenkin, jos nautit lyhyiden arcade-pelien pelaamisesta, jotka tarjoavat upeita visuaalisia ja äänitehosteita, rakastat Atari Breakoutia!